„Topwin истории“: Длъжни ли са футболистите да си плащат за храната?

Как подхождат в Лийдс на Илия Груев и други звезди на световния футбол.

Нападателят на Лийдс Юнайтед Патрик Бамфорд разказа за изненадващ разход, за който футболистите трябва да плащат и който феновете може би не очакват.

През тази кампания Бамфорд е част от отбора на Лийдс, който се стреми да си осигури промоция във Висшата лига, след като през миналия сезон бе победен от Саутхемптън на финала на плейофите в Чемпиъншип.

31-годишният нападател премина през редиците на Нотингам Форест, преди да премине в Челси през 2012 г. След няколко премествания под наем като юноша той подписа с Мидълзбро през 2017 г.

През следващата година преминава в Лийдс и има 191 участия за клуба от Йоркшир.

Разбира се, да бъдеш футболист е свързано с определени изисквания. Оптималното хранене не подлежи на обсъждане за всички професионалисти от най-високо ниво. Но цената на храната във футболните клубове е тема, забулена в мистерия.

Може би си мислите – плащат ли футболистите за храната си, или това е включено в договора им? Вероятно това е различно в зависимост от всеки клуб, но Бамфорд разкри ситуацията на тренировъчната база „Торп Арч“ в Лийдс.

Англичанинът говори в подкаста „My Mate’s a Footballer“ на BBC Sounds. На въпросът колко пъти се храни при тренировъчен процес Бамфорд отговори с „два пъти“.

Водещият Джо Уилкинсън, предположи, че това са безплатни ястия. Но Бамфорд отхвърли това предположение. „Не, ние плащаме за тях, те се удържат от заплатата ни“, обясни той.

След това продължи да обяснява за цената на храната за изненада на Уилкинсън. „3,50 паунда на ден“, добави той.

Повечето топ играчи се отнасят много сериозно към хранителните си навици и наемат готвачи, които да ги поддържат на ниво по време на сезона. Кевин Де Бройне от Манчестър Сити дори плати на готвача Джони Марш да готви за семейството му по време на коледния период през 2016 г.

„Стигна се до втория или третия ден на януари и наистина се разбрахме, той наистина харесваше храната и изглежда, че всички я харесаха“, каза готвачът пред talkSPORT. „Готвих за 18 души на ден в продължение на две седмици – това бяха огромни суми за храна.“

Изборът на храна от играчите изглежда е актуална тема в момента. Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш се закани на британската кухня преди време.

„Когато съм в моята страна, говоря моя език и ям по-добра храна, отколкото в Англия“, каза той, докато беше на лагер с Португалия по-рано през сезона.

През ноември 2022 г. в интервю за „Пиърс Морган без цензура“ Кристиано Роналдо разкритикува нивото на храната в Юнайтед. „Нищо не се е променило след напускането през 2009 г., изненадващо“, каза той.

„Не само басейнът, джакузито, дори фитнес залата. Дори кухнята, готвачите, които ценя – прекрасни хора. Времето е спряло. Много ме изненадаха.“

Чети ни отново!

Снимка: Pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *